Vyživovací povinnost rodičů k dětem - Králíčková, Zdeňka, 1968-
Článek upozorňuje na změny týkající se institutu vyživovací povinnosti rodičů k dětem jak vyplývají z novely zákona o rodině z roku 1998. Jde především o právo dítěte podílet se na životní úrovni svých rodičů, ustanovení, že výživné nemusí mít vždy spotřební charakter a ustanovení upravující zálohu na výživné splatné v budoucnu. Autorka dále upozorňuje na posílení zásady potencionality příjmů.