Výživné ve světle judikatury - Dvořáková Závodská, Jana, 1963-
Článek odpovídá na otázku, zda si lze vypočítat v jaké výši je možné požadovat výživné na nezletilé a zletilé děti. Autorka vysvětluje, že soud vždy příhlédne k odůvodněným potřebám oprávněného a ke schopnostem, možnostem a mejetkovým poměrům povinného a připomíná povinnost rodičů prokázat u soudu své příjmy. Na závěr cituje z několika publikovaných judikátů týkajících se oblastí výživného.