Výživné po rozvodu - Mašek, Daniel
Článek upozorňuje na ustanovení novely zákona o rodině, že manžela, který se převážně nepodílel na rozvratu manželství a kterému byla rozvodem způsobena závažná újma, lze chránit tím, že po dobu nejdéle tří let od rozvodu manželství mu bude přiznáno výživné v té výši, která odpovídá vyživovací povinnosti mezi manžely.