Vyřeší nová Africká unie (AU) staré problémy? - Levora, Josef, 1931-
Autor se zabývá problémem hospodářského zaostávání afrického kontinentu, hladomoru a chudoby, příčinami ekonomické krize a možnými východisky, zlepšeními a nadějemi na zlepšení, které představuje nově vytvořená Africká unie (vznik 8.10.2002).