Vydědění - Dvořáková Závodská, Jana, 1963- (1999)
Článek se zabývá možností zůstavitele vydědit potomka, tak jak je to uvedeno v občanském zákoníku včetně v něm uvedených důvodů vydědění. Autorka vyjmenovává náležitosti listiny o vydědění, ustanovení jejího zrušení a připomíná možnost neopominutelného dědice domáhat se u soudu neplatnosti vydědění. Na závěr poukazuje na odlišnosti při posuzování platnosti listin o vydědění sepsaných v období 1983-1991.
Keywords: dědické právo; závěti; inheritance and succession; testaments