Výchova a zastupování nezletilého, jehož rodiče nemohou vykonávat svá práva a povinnosti - Lužná, Romana (2004)
Autorka vysvětluje právní úpravu institutu poručenství a opatrovnictví. Jsou to nástroje, které lze použít v případech, kdy rodiče nemohou vykonávat práva a povinnosti při výchově a zastupování svého nezletilého dítěte.
Keywords: poručenství; opatrovnictví; náhradní rodinná péče; výchova dítěte; sociálně-právní ochrana dětí; guardianship; custodianship; foster home care; child rearing; social-law children protection; Česko; Czechia