Vybrané aspekty evropské politické integrace - Doležil, Tomáš, 1973-
Autor popisuje některé politické aspekty evropské integrace. První část se týká politické integrace v rámci Evropské unie, její zahraniční a bezpečnostní politiky a spolupráce v oblasti vnitřních věcí a justice. V druhé části autor popisuje znaky a prvky evropské politické integrace jako je supranacionalita, subsidiarita, občanství Unie a regionalismus.