Volby do Senátu Parlamentu ČR v roce 1998 - Kubová, Olga
Autorka vysvětluje volební systém uplatňovaný pro Senát, horní komoru Parlamentu ČR, který má významnou pravomoc schvalovat, zamítat nebo vracet s pozměňovacími návrhy Poslanecké sněmovně zákony. Upozorňuje, že senátoři jsou voleni na jiné volební období než poslanci a že každé dva roky se volbami obsazuje třetina senátorských křesel. Vzhledem k tomu, že na podzim roku 1998 vypršelo období první třetině senátorů, vyhlásil prezident republiky v příslušných 27 volebních obvodech senátní volby, jejichž výsledky autorka rozebírá.