Vojenskotechnické, zdravotnické a mezinárodní aspekty použití munice s jádrem z ochuzeného uranu - Matoušek, Jiří, 1930-2011 (2001)
Autor v souvislosti s tzv. iránským a balkánským syndromem vysvětluje základní technické otázky, týkající se vlastností ochuzeného uranu a konstrukce munice.
Keywords: vojenství; ozbrojené konflikty; vojenská munice; jaderné zbraně; military science; armed conflicts; military ammunition; nuclear weapons; Írán; balkánské země; Iran; Balkan countries