Vládní stabilita v České republice a volební systém poměrného zastoupení. II, Modelování výsledků voleb do Poslanecké sněmovny z roku 1998 - Lebeda, Tomáš, 1976- (1999)
Autor prezentuje ideální modelování výsledků voleb a snaží se nalézt alternativu pro dlouhodobou vládní stabilitu. Modeluje výsledky vypočtené v rámci dosud platných volebních krajů, po jejich porovnání s obdobnými výpočty z roku 1996 postupuje k modelování v rámci 14 volebních obvodů - VÚSC a na závěr se věnuje propočtům provedeným v rámci uměle vytvořených, malých, přibližně pětimandátových obvodů.
Keywords: parlamentní volby -- prognózy -- Česko -- 1998; volební systémy; parliamentary elections -- forecasting -- Czechia -- 1998; electoral systems