Vládní stabilita v České republice a volební systém poměrného zastoupení. - Lebeda, Tomáš, 1976-
Autor prezentuje ideální modelování výsledků voleb a snaží se nalézt alternativu pro dlouhodobou vládní stabilitu. Modeluje výsledky vypočtené v rámci dosud platných volebních krajů, po jejich porovnání s obdobnými výpočty z roku 1996 postupuje k modelování v rámci 14 volebních obvodů - VÚSC a na závěr se věnuje propočtům provedeným v rámci uměle vytvořených, malých, přibližně pětimandátových obvodů.