Vize transatlantického týmu a specializace v bezpečnostní oblasti - Lizec, Bořek, 1974-
Tématem článku je bezpečnostní politika v Evropě, rozdíly mezi vojenskou kapacitou EU a Spojených států amerických a myšlenka vnitroevropské specializace v bezpečnostní oblasti.