Vidimace - Holub, Ondřej
Článek se zabývá ověřováním shody opisů nebo kopií s listinou, kterou provádí motář v rámci osvědčování právně významných skutečností a prohlášení. Je zaměřen především na možnost provést ověření shody xerokopie občanského průkazu s originálem. Podle autora notář může provést toto ověření, neboť ověřování opisů občanských průkazů nemůže vést ke zneužítí ověřených opisů.