Velké úkoly pro malé státy - Šmejkal, Václav, 1966-
Článek se zabývá skutečností, že malé státy tíhnou v mezinárodních vztazích k právně nadnárodním konstrukcím více než státy velké. Autor se zamýšlí nad tím, čím mohou přispět evropské integraci její menší účastníci, jaká je role malých států a otázkou o možné roli České republiky v Evropské unii.