V Maďarsku se dostala k moci nová, sebevědomá generace - Palata, Luboš, 1967-
Článek se zabývá politickou a ekonomickou situací v Maďarsku a volebním vítězstvím Svazu mladých demokratů - Maďarské občanské strany.