Úsilí o vysvětlení tzv. balkánského syndromu pokračuje - Středa, Ladislav, 1950- (2001)
Autor se zaměřuje na plně nevysvětlené onkologické onemocnění vojáků, kteří se účastnili mírových misí SFOR v Bosně a KFOR v Kosovu.
Keywords: SFOR (organizace); KFOR (organizace); mezinárodní bezpečnost; mírové operace -- Bosna; mírové operace -- Kosovo; váleční invalidé; onkologičtí pacienti; international security; peace-making operations -- Bosna; peace-making operations -- Kosovo; disabled war veterans; oncologic patients; balkánský syndrom