Určení otcovství muže, který o sobě tvrdí, že je otcem - Nová, Hana, 1949-
Článek se týká změny zákona o rodině, podle níž může, nedošlo-li k určení otcovství jinak, navrhnout určení otcovství soudem nejen matka a dítě jako dosud, ale i muž, který o sobě tvrdí, že je otcem. Tato změna přispěla k upevňování vzájemných vztahů mezi rodiči a dětmi a k vyjasnění základních statusových poměrů dítěte.