Třicáté výročí vojenského převratu v Chile a demokratická transformace chilské společnosti - Špánik, Jozef
Autor seznamuje s politickou a ekonomickou situací Chilské republiky před vojenských převratem, ke kterému došlo v roce 1973. Popisuje samotný vojenský převrat a dobu po převratu.