Tři pohledy na budoucnost spolupráce USA a Evropy - Pehe, Jiří, 1955-
Autor nabízí tři pohledy na budoucnost spolupráce USA a Evropy. Ve vztazích mezi nimi došlo v poslední době k určitému ochlazení. V podstatě se jedná o konflikt mezi třemi navzájem soutěžícími koncepty mezinárodní spolupráce - transatlantickou aliancí, evropskou integrací a strategickým spojenectvím.