Trnitý proces formování nové americké administrativy - Calda, Miloš, 1943-
Autor se věnuje složité situaci v americké politické administrativě a diplomacii. Řada amerických zastupitelských úřadů v cizině zůstává stále bez velvyslance. Tento problém je dán vnitropoliticky a vyplývá z americké ústavy a může také ovlivnit zahraniční politiku Spojených států.