Trestněprávní ochrana proti neplnění vyživovací povinnosti - Mašek, Daniel
Článek se týká problematiky ochrany před neplněním vyživovací povinnosti, jak je upravena v ustanoveních o trestním činu zanedbání povinné výživy. Upozorňuje na to, že ten kdo neplní, byť z nedbalosti, svoji zákonnou povinnost vyživovat nebo zaopatřovat jiného nebo se této povinnosti úmyslně vyhýbá může být potrestán odnětím svobody.