Transformace stranicko-politických systémů : studie k proměnám soustav politických stran v soudobých demokraciích - Strmiska, Maxmilián, 1961-
První část stati je zaměřena na otázky pojetí, klasifikace nebo typologie transformací systémů politických stran, zatímco druhá část je věnována problematice interpretace proměny stranicko-politické soustavy Itálie a Japonska v letech 1992/1993 až 2002.