Termínované pracovní smlouvy v kontextu komunitárního práva - Hřích, Jan, 1964-
Tématem článku je implementace právních norem sociální politiky Evropské unie do právního řádu České republiky. Výraznou změnou bude začlenění evropské rámcové dohody o práci na dobu určitou, čemuž se autor ve svém článku věnuje. Uvádí požadavky plynoucí z dohody, postup při její implementaci a důsledky nařízení pro českou pracovněprávní praxi.