Teorie státní suverenity a praxe intervence - Königová, Lucie, 1975-
Autorka se zabývá proměnlivým a citlivým definičním rozhraním mezi státní svrchovaností a intervencí, která se v poslední době stává stále častější otázkou mezinárodněpolitické teorie i praxe.