Teorie evropské integrace a politický vývoj Společenství - Pitrová, Markéta, 1973-
Článek zkoumá spojení mezi paradigmaty integrace a politickým vývojem Evropského společenství od roku 1952. Cílem je najít klíčové signály neofunkcionalismu, federalismu a mezivládního přístupu v dohodách mezi Evropským společenstvím a Evropskou unií.