Televize jako zdroj představ o komunikačním chování - Jirák, Jan, 1958-; Šoltys, Otakar, 1950-2021 (1993)
Autoři se zamýšlí nad otázkami zda se k nám dostávají představy o dobových zásadách komunikačního a sociálního chování prostřednictvím televize a zda je televize faktorem, který významně ovlivňuje podobu naší mateřštiny a který nám nabízí představy o tom, jak s češtinou prakticky nakládat.
Keywords: mediální komunikace; televize; sociolingvistika; communication in mass media; television; sociolinguistics