Tatarstán a Rusové : konfliktní pohled na historii - Klípa, Ondřej, 1979-
Autor rozebírá vztahy Rusů k Tatarům a k islámu v historii i v současnosti. Často dochází ke sporům, jejichž příčinou je různá prezentace historických událostí.