Švédsko : k "jednotné" Evropě stále nejednotně - Sniegoň, Tomáš, 1965-
Tématem článku je vstup Švédska do Evropské unie, ke kterému došlo 1. ledna 1995, a změny, které vstup znamenal pro švédskou politiku, hospodářství a společnost. Ještě dnes patří Švédsko k nejeuroskeptičtějším zemím EU.