Španělsko v debatě o finalitě Evropské unie - Pavlík, Petr, 1977-
Tématem článku je budoucí podoba Evropské unie a názory a výhrady Španělska vůči ní. Debata o budoucí podobě a působení Evropské unie byla spuštěna na konferenci v Nice, kde byla podepsána smlouva o vstupu kandidátských zemí do Evropské unie.