Španělské předsednictví v Evropské unii - Pavlík, Petr, 1977-
Tématem článku je předsednictví v Evropské unii, které náleží od 1. 1. 2002 Španělsku, obsah programu španělského předsednictví (např. boj s terorismem, úspěšné zavedení eura, rošíření EU, debata o budoucnosti EU apod.), plnění priorit programu a summit v Barceloně a v Seville, které se konaly v roce 2002.