Šedesát let od zahájení hromadného vraždění Židů v protektorátu - Seemann, Richard, 1933-
Autor se věnuje tématu holocaustu v době protektorátu. Popisuje legislativu vedoucí k vyvraždění Židů, situaci Židů v počátku protektorátu, působení R. Heydricha, terezínské ghetto a postoj českých úřadů k útisku Židů.