Syndrom zavrženého rodiče v České republice - Novák, Daniel, 1952-
Autoři přibližují pojem syndrom zavrženého rodiče, charakterizují tento jev a jeho důsledky. Vychází z Američana R.A. Gardnera, který prokázal, že dítě závislé na jednom rodiči a popouzené proti rodiči druhému si začne vyvíjet vlastní dynamiku postojů vůči tomuto rodiči a nakonec ho zavrhne, což výrazně ovlivní emocionální a psychosociální vývoj dítěte.