Světová banánová ekonomika - Zbíral, Robert, 1980-
Tématem článku je obchod s banány. Autor si všímá banánového režimu Evropského společenství před zavedením jednotného trhu, změn v banánovém režimu po zavedení jednotného trhu a mezinárodních sporů o banánový režim Evropské unie.