Suverenita Evropského parlamentu - Svobodová, Magdaléna, 1976-
Autoři srovnávají sílu Evropského parlamentu a klasický národní parlament jako jednoho ze tří pravomocných státních orgánů. V tomto kontextu shledávají sílu Evropského parlamentu omezenou a nestálou ve vztahu k dalším institucím a národním parlamentům. To je podle autorů hlavní důvod problémů s vytvářením návrhu Evropské ústavy.