Subsaharská Afrika - životní prostředí a bezpečnost - Stojanov, Robert, 1974- (2002)
Autor si všímá environmentálního tlaku a jeho socioekonomických a politických důsledků, které se dotýkají všech oblastí a států světa. Zabývá se také problémem tzv. environmentální migrace.
Keywords: demografie; migrace obyvatelstva; životní prostředí; environmentální migrace; demography; migration; environment; environmental migration; Afrika subsaharská; Africa, Sub-Saharan