Střídavá výchova dětí po rozvodu - Burešová, Eva
Autorka se v úvodu svého článku zamýšlí nad nutnými změnami v partnerském soužití, které vyplývají z narození dítěte. Definuje rodičovská práva, rodičovskou zodpovědnost a práva dítěte. Článek upozorňuje na významnou změnu, kterou přinesla novela zákona o rodině a to je možnost svěření po rozvodu nezletilého dítěte do společné nebo střídavé výchovy oběma rodičům, která spočívá v tom, že dítě bude svěřeno v určitém přesně vymezeném časovém období do výchovy jednoho rodiče a v dalším časovém období do výchovy druhého rodiče.