Strategická reforma irské veřejné správy - Jakobec, Milan
Od roku 1994 je v Irsku uskutečňována reforma státní správy. Jejím cílem je modernizace státní správy. Reforma usiluje o to přiblížit fungování státní správy k fungování soukromého sektoru. Autor přibližuje dosavadní průběh a cíle reformy, hodnotí současný stav a uvádí principy kvalitních služeb státní správy.