Stavební spoření a nezletilí - Burešová, Eva; Lužná, Romana (1999)
Účelem tohoto článku bylo upozornit na některé skutečnosti, které souvisejí se stavebním spořením. Vzhledem k tomu, že u stavebního spoření není žádné věkové omezení, stávají se účastníky často i nezletilé děti, za které spoří jejich rodiče nebo jiní příbuzní. Autor se zamýšlí nad možností domáhat se vrácení daru adresovaného obdarovanému, případy, kdy nezletilé dítě žádá o poskytnutí úvěru ze stavebního spoření apod.
Keywords: rodinné právo; stavební spoření; finanční dary -- právní aspekty; family law; saving in building and loan associations; financial gifts -- legal aspects