Stalinovo dědictví - Alan, Josef, 1938-
Autor se zamýšlí nad tím, že v komunistických režimech se utvořil zvláštní vztah mezi sociální strukturou a politicko-ideologickým systémem. Pro jejich sociální strukturu mělo totiž rozhodující význam to, jaké postavení zaujímali lidé na škále politické moci.