Stálí členové a reforma Rady bezpečnosti OSN - Kortusová, Pavla, 1974- (2002)
Tématem článku je Rada bezpečnosti OSN. Je popsána její funkce, činnost, předpokládaná reforma její struktury, reforma pracovních metod a je rozebírána otázka práva veto a zájmů České republiky.
Keywords: Organizace spojených národů. -- Rada bezpečnosti; bezpečnostní politika; mezinárodní spolupráce; security policy; international cooperation