Stálí členové a reforma Rady bezpečnosti OSN - Kortusová, Pavla, 1974-
Tématem článku je Rada bezpečnosti OSN. Je popsána její funkce, činnost, předpokládaná reforma její struktury, reforma pracovních metod a je rozebírána otázka práva veto a zájmů České republiky.