Společné jmění manželů - podnikatelů a jeho vypořádání - Mašek, Daniel
Autor definuje termíny související s podnikáním a zabývá se právní úpravou společného jmění manželů podle občanského zákoníka, pokud oba nebo alespoň jeden z nich podniká. Upozorňuje na skutečnost, že do společného jmění manželů patří vedle majetku také závazky, které některému z manželů vzniknou za trvání manželství a povinnost dělby příjmů mezi manželi.