Spojené státy, Turecko a osud Iráku - Souleimanov, Emil, 1978- (2002)
Článek je věnován tématu boje proti terorismu, který vedou Spojené státy americké. Ty se budou pravděpodobně zaměřovat na Irák. K tomu potřebují získat jako spojence Turecko. V textu jsou popisovány americké zájmy, turecké zájmy, situace v iráckém Kurdistánu a možnosti spolupráce USA a Turecka.
Keywords: mezinárodní vztahy -- Spojené státy americké; mezinárodní vztahy -- Turecko; boj proti terorismu -- Spojené státy americké; international relations -- Unites States; international relations -- Turkey; terrorism control -- Unites States