Spojené státy a ropa made in Irák - Raus, Daniel, 1957-
Autor se zamýšlí nad důvody, které vedly prezidenta G. Bushe k vyhlášení války v Iráku v roce 2003. Uvažuje o snaze USA získat z Iráku ropu, o preventivním zásahu proti teroristům, o pomstě S. Husajnovi za antentát na prezidentova otce nebo o snaze prezidenta získat důležité body před prezidentskými volbami.