Sousedské spory rodin i generací - Dvořáková Závodská, Jana, 1963-
Článek se zabývá spory mezi sousedy a právní úpravou těchto sporů. Podle ustanovení $ 127 občanského zákoníku se vlastník musí zdržet všeho, čím by, nad míru přiměřenou poměrům, obtěžoval jiného, nebo čím by vážně ohrožoval výkon jeho práv. Autorka jako příklad uvádí případ sousedského sporu z vlastní praxe.