Současné problémy chemického a biologického odzbrojení. - Matoušek, Jiří, 1930-2011
Článek představuje Úmluvu o zákazu vývoje, výroby a hromadění bakteriologických a toxinových zbraní a o jejich zničení, která byla podepsaná v Londýně, Moskvě a Washingtonu 10.4.1972. Autor se zaměřuje na poválečný vývoj bakteriologických a toxinových zbraní a cesty k upevnění režimu implementace Úmluvy.