Současné problémy chemického a biologického odzbrojení. I., Historie úsilí za zákaz chemických a biologických zbraní - Matoušek, Jiří, 1930-2011 (1999)
Článek se zabývá historií jednáním o zákazu chemických a biologických zbraní, poválečných jednání o chemických zbraních a představuje nejstarší platný moderní dokument mezinárodního práva o zákazu použití chemických a biologických zbraní - Ženevský protokol z roku 1925.
Keywords: chemické zbraně; biologické zbraně; mezinárodní právo; zbraně; chemical weapons; biological weapons; international law; weapons