Současné problémy chemického a biologického odzbrojení. - Matoušek, Jiří, 1930-2011
Článek se zabývá historií jednáním o zákazu chemických a biologických zbraní, poválečných jednání o chemických zbraních a představuje nejstarší platný moderní dokument mezinárodního práva o zákazu použití chemických a biologických zbraní - Ženevský protokol z roku 1925.