Současná Ukrajina a staré vztahy - Zajíc, Boris (1998)
Autor připomíná II. celosvětové fórum Ukrajinců, které se uskutečnilo v Kyjevě. Z vlastních poznatků a zkušeností se autor, původem volyňský Čech, snaží upozornit na to, co by pomohlo orientovat se v současné složité ukrajinské společnosti.
Keywords: světová politika; world politics; Ukrajina -- společnost a politika; Ukraine -- society and politics