Sociologie jako poznání sociality - Maffesoli, Michel, 1944-
Článek se zabývá významem sociality, problémem, který je spojen se zkušeností, jednorozměrností myšlení, jenž není schopná pojmout polydimenzionalitu žitého světa, sociálními projevy, dokládajícími schopnost vytvářet citové formy sociálního života a možností spojit vědění a socialitu.